Sahramin solmut

sunnuntaina, huhtikuuta 03, 2011

Kevät keikkuen tulevi

Jossain päin Suomea. Ei ole meillä näkynyt.
Lunta on ennätysmäärä, koskaan aikaisemmin ei ole uima-allas ollut kokonaan lumen alla (ts. hanki on laitojen yli). No, ei ole vielä laitettu painorajoituksia teille, kun ei ole vielä tiet sulaneet, eipä näy vielä routavaurioita.

Kävin työmatkalla oikein ulkomailla, piti hankkia passikin sitä varten. Ei EU:n sisällä passia tarvitse, mutta kun vanha passi oli tosiaan vanha ja henkilöllisyystodistusta ei ole. Ajokortti ei henkkarista käy, ja vielä vähemmän, koska se on katki. Ja poliisille ei kelpaa kuin käteinen tai siruton kortti, ja minulla ei sattunut olemaan käteistä ja kortissakin on siru, niin jäi sitten se ajokortti uusimatta. Passikuva oli kyllä niin karmea, että on ihme, jos tullivirkailija siitä minut tunnistaa. En ehkä sitä haluaisi ajokorttiini...

Kotona olivat pärjänneet reissun ajan hienosti. Eipä kai kukaan edes huomannut, että olin pois. Kolme lasta neljästä oli nukkunut lapsenvahdin kainalossa sohvalla yöt, ja lapsenvahti oli kuulemmma tehnyt parempaa ruokaa kuin minä. Ainakin mies oli sitä mieltä. No, kai palkkansa eteen sitä moni tekeekin parastaan...?

Minulla ei ollut kovin kivaa. Tai no, siis illanvietot olivat hauskoja selvinpäinkin (enemminstö ehdottomasti oli selvinpäin tai ruokaryypyn voimalla), työasiat edistyivät enemmän kuin kokouspäivien määrä oli ja tapasin veljenikin ihan vahingossa, vaikkei ollut tarkoituskaan. Mutta olen Lintusten kuoleman jälkeen järjestelmällisesti kieltäytynyt pidemmistä kuin yhden yön yli reissuista. Oli ikävä kotiin jo ennen lähtöä, ja yksinään yöt hotelleissa ovat minulle kyllä tuskaa. En nuku, mutta saan niskani jumiin ja selän kipeäksi. 800mg buranaa ei tunnu missään, kun päätä alkaa särkeä niskajumin vuoksi...

No, lapsenvahti ei kuitenkaan järjestänyt neitille kaverisynttäreitä, joudun ihan itse ne järkkäämään. Kohta täytyy laittaa kakku paistumaan uuniin, huomenna sen ehtii täyttämään, jos vaan ehdin jossain välissä käymään kaupassa tykätarpeita ostamassa...

Sukulaisia sitten paapottiin taas kolmena eri viikonloppuna, alkaa jo huumori loppua näiden synttäreiden ja muiden juhlien kanssa. Vuodenvaihteen synttäri-ja juhlasuma on jo ihan tarpeeksi... (Muropaketin synttäreitä kahtena viikonloppuna, sitten on joulu, sitten on uusi vuosi, sitten esikoisen synttäreitä, appiukon synttärit siinä välissä, miehen synttärit...)No, kesällä onkin sitten vain muutamia juhlia, ja syksyllä ei yhtään.

Pepperonipitsaa on tilattu, ja olutmakkaroita (mitähän niiden kanssa tarjoilisi, kun ei ole röstiperunoita eikä sauerkrauttia).

Tunnisteet: , ,

1 Comments:

At 8:21 ap., Blogger Irena said...

Kylläpäs teillä on juhlastre.. eikun humua.
Just päätin että jos tupa ei oo valmis esikoisen synttäreihin mennessä kesäkuulla, niin järjestän synttärit silti siellä, ei tartte siivota ja grillataan makkaraa nälkäisille :D.
Niin ja kahvit voi keittää autotallissa.

 

Lähetä kommentti

<< Home