Sahramin solmut

maanantaina, huhtikuuta 30, 2012

Klara Vappen!

Glada Vappen! Olen urakoinut sata munkkia. Hyvä munkki. Tooodella kätevä emäntä. Ja sitten setäni paukahti paikalle tuoden kaimani paistamia munkkeja laatikollisen. No, aina ei voi voittaa.
Setä toi myös ilmapalloja ja muuta vappukräässää. Meillä jäi vappupallot tänä vuonna ostamatta, eikä huushollissa ole enää yhtään ehjää tavallista ilmapalloakaan. No, nyt on.

Tässä on taas ehtinyt oppia uusia asioita. Sunnuntai-munkinpaistorasva ei ole ollenkaan niin hyvää kuin kookosrasva. En raaskinut ostaa kookosrasvaa, kun se oli tuplahintaista. Ensi kerralla taidan ostaa. Puolen litran taikinasta tulee ihan sikana munkkeja (vaikka Sinappituubi tekikin osasta taikinaa dinosauruksen joka tuhosi kaiken ja kieri pitkin lattiaa... niitä ei sitten paistettu). Ensi vuonna teen vain puolikkaan taikina. Tai sitten olen jo autuaasti unohtanut koko homman.

Leivoin tänään myös mutakakun. En taaskaan ymmärtänyt, että se pitää ottaa uunista ulos ajoissa, viisikin minuuttia on liian pitkä aika. Nyt oli neljä minuuttia liian kauan, mutta onneksi mutaa oli vieläkin kakun keskellä ihan hyvin. Nam.
Harmi, että mutakakun tilannut Neiti on oksennustaudissa eikä pääse nauttimaan herkusta. Sattuipa kerrankin vapaapäivä osuvasti. Not.


Tunnisteet: ,