Sahramin solmut

torstaina, lokakuuta 25, 2007

Sinne meni omat ja varastetut rahat

Auts. Kyllä oli jarruremontilla hintaa (no, samalla ostin uudet nastarenkaat ja laitatin sisätilan lämppärin ja niin poispäin). Mulla on ollut halvempia autojakin kuin tuo remppa. Useampiakin.

Hurjastelin sitten maakunnissa vuokra-autolla. Täytyy sanoa, että vaikka onkin ihan kiva, että auton saa poikittain parkkiruutuun, niin en minä silti tykkää Rellulla ajella. Etenkään 1.2 litraisella. Hävetti ihan, piti ajella pikkuteitä pitkin eikä moottoritietä. No, vanhan kolmostien varressa sattuu olemaan Asado, ja lopun voitte varmaan arvata.

Asadossa myydään nyt myös kankaita, sain itse mukavan läjän collegea, verkkokangasta vuoriksi ja flanellia sekä ison kassillisen lankaa viidelläkympillä. Olin tyytyväinen kauppoihin, ja luulen, että kauppiasrouvakin oli. Hänellä oli muuten mukavan näköinen mohairhuivi kaulassa, kukahan sen on kutonut...?
Asadon valikoimat lankojen suhteen koostuvat tällä hetkellä lähinnä mohairista ja puuvillasta sekä erilaisista enimmäkseen muovia sisältävistä sekoitelangoista. Cottonellaa (Rondon lanka) on hyvin monia eri värejä, tosi nättejä ruskan sävyjä, maanläheisiä värejä. Lisäksi on paljon pussilankoja, jotka täytyy siis itse keriä. Seiskaveikkaa on hyvin vähän, mutta pussilangoissa näytti olevan vielä ainakin valkoisia ja luonnonvalkoisia sekä ruskeita.


Formulacollegea on pari metriä, lisäksi palassa on pitkä soiro leikkausjätettä (sen verran leveää, että siitä saa pikkulapsen housunpunttia tms leikattua). Lentokonekangas on ohutta puuvillaa, minulta puuttuu noita poikamaisia kuoseja (näitä kankaita voi käyttää hyvin vuorikankaina välikausitakeissa jne). Valkoinen kangas on verkkovuorikangasta, kangasta ei ole kuin 1,5m mutta se on 2m leveää. Päällimmäinen ihkupihku (anteeksi, mutta se on) nalleflanelli saa varmaan lojua varastossa hyvän aikaa, ennenkuin raaskin sitä silputa mihinkään. Vaikka sitä onkin pari metriä...


Tätä lankaa on kahdeksan vyyhtiä, melkein 800g. Lanka on karkeaa ja hyvin rasvaista, ja tuoksuu aivan humalluttavasti lampaalle. Aivan mahtavaa! Jostain syystä minusta tuntuu, että lampaanvillan seassa on poronkarvoja, langassa on valkoisia karkeita haituvia. Poroa ne eivät voi olla, koska poronkarva onttona katkeaisi. Ehkä mielikuva syntyi siitä, että juttelin Asadon kauppiasrouvan kanssa poroista ja alkoi tehdä mieli poronkäristystä...


Musta spagettikasa on Isoveljeä sotkuisilla vyyhdeillä. Ainakin tästä kuvasta katsoen näyttäisi olevan pariakin värjäyserää (osa langasta on selkeillä kerillä, osa sotkussa).


Novitan Superwash-villalankaa (ilmeisesti jotain nimetöntä testilankaa). Koskaan ei voi olla liikaa konepestävää villalankaa... Merinolanka ja Noora (gjestalin lanka) ovat Anttilan teettämiä lankoja, ja etualan vedenvihreä lanka on polttotestin mukaan täyttä villaa. Testasin sen vasta kotona, ostin sen ihan vain värin vuoksi.

Kaikki langat painelevat kohta pakastimeen (koska minulla ei ole enää säilytystilaa sisällä!) ja kankaista eka on jo pesukoneessa kutistettavana...

Näiden kuvien jälkeen onkin hyvä esitellä jotain valmistunutta...


Muropaketin sukat, koko ehkä pulleroinen 22. Lankana Nalle Colori ja jostain kaivettu merinovillainen Wool. Jo ekaa vartta tehdessäni totesin, että olisi pitänyt ottaa raitalangaksi tummempi lanka, mutta koska juuri sen värinen lanka oli jossain ompelukaappini syövereissä ja tämä lilansininen lanka lojui esillä ihan virattomana, niin nappasin sen sitten hommiin. Näiden langankulutus on ehkä 30g, joten hieman naurattaa yläkuvissa esitellyt hankinnat...

Lähden tunkemaan lankoja pakastetun lohen naapuriin.

Tunnisteet: , ,