Sahramin solmut

perjantaina, tammikuuta 26, 2007

Lunta tupaan

Nyt on vihdoin ihana talvimyteri. Lunta pöllyää ikkunan takana ylhäältä alas ja alhaalta ylös ja poikittain. Työmatkalla oli mukava kaivautua lämpimän penkin uumeniin ja ajella hämärässä, lumipyryssä ulkomaailma kaventuu vielä kapeammaksi kuin pimeällä ajaessa. Pimeällä näkee valokiilan leveyden, lumipyryssä auton konepellin ja hiutaleet tanssimassa valokiilassa. Kaukana kavala maailma.

Työmatkoja viihdyttää uusi radiokanava, kerrankin ei musiikin takia tarvitse kanavaa vaihtaa. Kun jättäisivät juonnot vielä pois... Ennen oli autossa 10 cd:n boksi, mutta mies omi sen itselleen ja sittemmin kai myi pois (jos ei se mennyt rikki). Pitkän aikaa olen kuunnellut Radio Suomea, sieltä edelleen kuuntelen uutiset ja yritän bongata liikennetiedotteet.
On ikävä ajaa moottoritielle ja huomata sitten vasta, että on motissa bensarekan kaatumisen tai vastaantulijoiden kaistaa kaahailevan papparaisen vuoksi.

Esikoisella oli tänään hammaslääkäri, tai hammashoitajahan siellä oli. Kehui, että on puhtaat hampaat ja laittoi fluoritahnan. Parin kuukauden päästä pitäisi mennä pinnoittamaan yksi poskihammas, kun siinä on kiilteen kehityshäiriö ja siis herkkä reikiintymään. Jotenkin muistelen omasta purukalustostani samaa... Vinksinvonksin kasvavista etuhampaista ei kuulemma tarvitse olla huolissaan, leuka kasvaa leveyttä koko ajan ja viereiset hampaat heiluvat jo reippaasti. Lähdetään oikomaan vasta sitten, kun etuhampaat ovat kaikki täydessä mitassaan, niin näkee paremmin sen, mitä tarvitsee tehdä. Kuulemma. Esikoinen on ollut kovin huolissaan noiden hampaiden takia, viettänyt unettomia öitä asiaa murehtien. Ehkä nyt vihdoin "ammattilaisen" sanomana menee perille, ei mitään huolta ja hätää, hampaat saadaan kyllä suoraan riviin aikanaan. (esikoinenhan tuntee ihmisen luurangon vaikka silmät kiinni ja tietää, että hampaiden kuuluisi kasvaa vähän suoremmassa rivissä...)

Taidan olla tulossa kipeäksi. Tämä viikko on ollut pitkä kuin nälkävuosi ja tämä päivä tuntuu olevan vielä pidempi. Kukaan ei vastaa puheluihini - miksi kukaan ei halua leikkiä mun kanssa?!?!

Tunnisteet: ,

1 Comments:

At 8:46 ip., Anonymous Anonyymi said...

kiitos ohjeistuksesta! xD

 

Lähetä kommentti

<< Home