Sahramin solmut

maanantaina, heinäkuuta 23, 2007

Tatti

Tattikausi on alkanut. Sen lisäksi, että kesälomareissun ansiosta äiti itse on ihan tatti, niin metsissä kasvaa herkkutatteja ja punikkeja. Eiliseltä sienireissulta saaliina oli paistinpannullinen oikein hyviä tatteja - no, mikä sieni nyt ei hyvää olisi voissa paistettuna...?

Kummallista on se, ettei Suomessa saa hotellien ravintoloista paistettuja kanttarellejä.

Muropaketti on innostunut uimaan. No, ymmärtäähän sen kylpylöissä, joissa veden lämpötila on 27-32 asteista ja ilmakin leppeää trooppista tyyppiä. Mutta että tavallisissa kalseissa hotellien uima-altaissa ja kotona ulkoaltaassa... Äitiltä loppui kunto paljon ennen pikkuista, ja sentään Muropaketti pääosan ajasta polskii ihan itse kellukkeiden varassa. Ihana lapsi.
Esikoinen oppi sukeltamaan oikein kunnolla, veteli pitkiä matkoja pinnan alla ja onnistui jopa vaihtamaan suuntaa kesken sukelluksen. Minä en osaa tuota vieläkään...
Neiti oppi myös sukeltamaan sen verran, että uskaltaa laittaa pään reilusti veden alle.

Matkan saldona oli kahdet sukat, kahdet tumput ja kaksi kypärämyssyä. päättelyt jäivät kyllä kotiin tehtäväksi, neula oli kyllä mukana, mutten kuitenkaan halunnut ottaa riskiä sen putoamisesta auton uumeniin. Olivat kovin röykkyisiä etenkin Ruotsin tiet.
Minä olen muuten aina luullut, että länsinaapurissa on kaikki paremmin... No, olihan Kattilakoski Gourmet toooosi hieno paikka, niin hieno, että kolmen lapsen kanssa siellä tunsi olonsa ihan ulkopuoliseksi.

Kotona on taas kaaos, pitäisi kahdelle lapselle setviä vaatteita laitettavaksi, niitä on nyt kolme kassillista enkä kyllä taida ihan kaikkea laittaa sinällään eteenpäin. Reissupyykit odottelevat pyykkäriä (esikoinen oksensi autoon, aivotärähdys vain, ei sentään oksennustautia kuten viime kesänä) ja muutkin tavarat etsivät vielä paikkaansa kasseista pois. Lastenhuoneessa on melkein metrinen pino kankaita, joista pitäisi ehtiä ommella niin vaatetta kuin liinavaatettakin, ja vaippoja.
Ja ne kypäräpipot pitäisi vielä kasata...

Tunnisteet: , ,