Sahramin solmut

tiistaina, elokuuta 07, 2007

Yksisilmäistä moniajoa

Olen vihdoinkin päässyt lomalle - tosin pari pikkuasiaa töissä odottelevat huomiotani vielä tällä viikolla (en vain malttanut jäädä perjantaina yhtään pidempään, halusin päästä kotiin).
Olen lomaillut, suorastaan laiskotellut. Lapset ovat saaneet syödäkseen sitä, mitä on sattunut löytymään (herneitä, porkkanoita, savukalaa, kurkkua, jäätelöä, pannukakkua, kaikkea mikä on helppoa ja nopeaa).

Pika-apuhätätöitä olen joutunut kuitenkin tekemään. Neitin nukkevauvat kaipasivat lisää vaippoja. Ompelin kaksi, erri kokoisille vauvoille. Molemmat vaipat periaatteessa toimisivat ihan oikeallakin vauvalla (PUL ja fleese), mutta päälliPUL on sitä sekundakamaa. Vaipat ovat taskumallisia, joten neiti voi rauhassa opetella täyttämään ja tyhjäämään vaippoja...

Muropaketti loukkaantui, kun tajusi, että robottifleesellä varustettu vaippa ei ollutkaan hänelle... Ompelin sitten pikkumiehelle siitä kuoren, ja ilme kirkastui huomattavasti.


Ystävällisesti MP myös änkesi päänsä kuvaan. Tiedä sitten, näkeekö tuosta kokoeroja (pienissä vaipoissa on froteeimut sisässä). Muropaketin robokuori on ehkä kokoa L, keskimmäinen tasku kokoa vastasyntynyt ja pikkutasku keltaisella fleesellä ehkä koko 1,5-2kg (sen kokoisia keskosvaatteita menee tuolle nukkevauvalle).

En sitten malttanut pitää näppejäni erossa niistä eiliseltä kirpparireissulta haalitusta langoista. Lammyn Ecolin (pellavaa ja puuvillaa) muuntautuu jossain aikataulussa Ullan ylösalaisin-neuleeksi. Kunhan nyt ehdin. Työn alla on nimittäin esikoiselle joustinneulepusero maastoNallesta. Pari vuotta jo tuo poika sen paidan perään haikailikin, ehkä on jo korkea aika toteuttaa pyyntö...

Näiden välissä olen ommellut kaksi catsuittia, pellon toiseen laitaan piri ReetuEetulle ommella tikit peittävä luomus. Neulosta, kuminauhaa ja tarranauhaa, kyllä sillä alkuun pääsee. Toinen puku oli sitten jo evoluutiossa edennyt sen verran, että siihen tuli tikkikyljelle ylimääräinen collegevahvistus ja takapäähän kuminauhakuja ja kiristyssolki...

Kissan haava tulehtui tosi rajusti viikonloppuna, ja eilen eläinlääkäri sitten poisti kyljestä aikamoisen riekaleen kuoleentynytta nahkaa. Tuplatikit, haavan sisään steriloivaa nestettä ja dreeniputki kyljestä pihalle. Uutta, laajakirjoisempaa antibioottia hevoskuuri ja kipulääkettä maininnalla "tarvittaessa", edellisen annostus oli 2xvrk... Nyt 2xvrk ohjelmassa on haavan suihkutus lämpimällä vedellä (sehän ON helppoa kissan kanssa...). No, nythän on mätäkuu.
Juu, ja kuusi tuntia eläinlääkäristä pääsystä kollinrontti olisi halunnut lähteä pihalle jahtaamaan hiiriä. Että hyvä kipuläkitys, saisipa joskus itsellekin...

Minä sain vain silmärasvaa, jonka laiton jälkeen en näe sitäkään vähää, mitä muuten tulehtuneella silmällä näkisin. Terveysasemamme on jälleen lakkautusuhan alla, nyt kunta on ostamassa tiloja kuntayhtymältä ja sehän tietää sitten sitä, että jos kunta haluaa ky:ltä vuokraa, niin heihei terveysasema.

Tunnisteet: , , ,