Sahramin solmut

maanantaina, elokuuta 06, 2007

Yllytyshullu

Kuten muutamat muutkin, niin minäkin kävin Riihimäellä. Minä tosin raahasin mukaan koko perheen, joista neiti karkasi kesken maksutapahtuman pitkin Riksua (oli muuten hiki juosta perässä, kunhan ensin löysi neidin) ja mies ja pojat karkasivat alakerran atk-liikkeeseen.
Mutta lauma mukana tai ei, eihän sulovileeniä voi pitää loitolla, jos mainitaan sanat edullisesti ja valmistus lopetettu samassa lauseessa...

Asadosta sain neljä kassillista villaa (no, 450g ostin pellava-puuvillasekoitetta), ja ne majailevat nyt pakastimessa. Tosin koita niissä ei kyllä voi olla (ainakin Novitan kaikki langat ovat olleet jo vuosikymmeniä koisuojattuja) mutta pitäähän sitä nyt jotain näin satoaikaan pakkaseen tunkea. Enemmänkin olisi tehnyt mieli, mutta en viitsinyt koiteilla enempää kärsivän miehen huumorintajua (miehellä on selkä hajalla ja joutui paimentamaan mukuloita siellä kirppiksellä...)

Lankaa oli tullut lisää viime viikon jälkeen. Myyjä oli sitä mieltä, että langat on myyty pois ensi viikoksi (käyvät viikonloppuna Järvenpäässä ja Hämeenlinnassa torilla myymässä), sitten alkaa kankaiden myynti... Nytkin oli jo myynnissä hieman kankaita, mutta enpä sitten ehtinyt edes miettiä niitä.

Että jos joku kaipaa takavuosien Novitaa/Rondoa, Lammya tai Gjestalia ja muita vanhoja norjalaisia lankoja, niin nyt on hyvä hetki singahtaa Riihimäelle. Valikoimaa oli niin paljon, että oli vaikea valita, pyörin vain ympyrää ja ihmettelin. Erityisen runsaasti oli Novitan pussilankoja tehtaanmyymälästä, 7veljestä oli tosi paljon. Mutta sekaan mahtui paljon muutakin, italialaisia (bongasin ainakin mukavan oloista viskoosi-muovisekoitetta, jonka sitten UNOHDIN ostaa). Kamenaakin oli.

Noinko minunkin jäämistöni sitten myydään?

Tunnisteet: