Sahramin solmut

maanantaina, syyskuuta 07, 2009

Konekaupoille

Konekaupoille tieni käy. Pyykkikoneesta ovat vastukset revenneet irti (joko kannakkeet ruostuneet tai sitten joku rummun ja rungon väliin joutunut esine on ne repinyt irti - tämä on hyvinkin todennäköistä. Kone on kuitenkin jo kymmenen vuotta vanha ja sillä on pesty pyykkiä vuorotta jo tuhansia koneellisia. Meinasin saada nauruhepulin kun luin netistä sen pyykkäysmäärän, joka pidetään normaalina pesukoneen käyttönä. 200 koneellista vuodessa. Meillä tulee ehkä 450 koneellista vuodessa (eli joka päivä vähintään yksi koneellinen ja viikonloppuisin kaksi koneellista, joskus viikollakin kaksi koneellista, ja tämä kompensoi sen, ettei aina viikolla ehdi pestä sitä yhtäkään koneellista...)

Tuo kilomäärän kasvattaminen ei sinänsä ongelmaa ratkaise, minullahan on tapana pestä pyykit värin mukaan. Joudun isolla koneella sitten pesemään vajaita koneellisia, koska ei minä voi varastoida esimerkiksi neitin vaatteita paria kolmea viikkoa likapyykkikorissa, kyllä ne on kerran viikossa pestävä. Mutta isommassa koneessa voi sitten pestä vaikka pilkkihaalarit, päiväpeitteet ja petarinpäälliset. Ja mattoja...

Mutta jospa ehtisin ruokatuntini käyttää sitten pyykinpesun miettimiseen eikä syömiseen...

Edellisen koneen hajotessa elvytimme sitä viitisen vuotta vaikka minkälaisilla tempuilla, liimailtiin kaksikomponettiliimalla ohjelmarattaita ja tyhjennettiin konetta nukkasihdin kautta... Siihen peliin en lähde mukaan enää.

Tunnisteet:

1 Comments:

At 2:07 ip., Blogger Miia-Rebekka said...

Me vaihdettiin pieni päältätäytettävä rikki mennyt pyykkikone sivustatäytettävään kasikiloiseen ja vaikka vajaita koneellisia tulee väkisinkin, niin en vaihtaisi pois.

On ihanaa, kun koneeseen voi tunkea jopa eteisen käytävämaton, jota ei olisi edelliseen saanut millään. Eikä tee edes tiukkaa :) .

 

Lähetä kommentti

<< Home