Sahramin solmut

lauantaina, maaliskuuta 01, 2008

Hamsterikuu loppui

Eilen Karkauspäivän kunniaksi loppui lankahamsterikuukin. Tämä vuosi olikin siis päivää pidempi piina joillekuille... En ole todellakaan säntäämässä lankakaupoille, viime viikolla kiersin paikallista Prismaa ja totesin, että siellä ei ole lainkaan tarjouslankoja tarjolla Osta pois-päivillä. Täyteen hintaan en nyt justiinsa hinkua mitään (mieheltä oli palkkalaskenta pidättänyt virheellisesti kolmen päivän palkan ja se ottaa päähän, toki ne rahat tulevat varmaan jo ensi viikolla korjauksena eikä ne meille ole katastrofi vaikka puuttuvatkin, mutta PERIAATTEESTA olen kärttyinen ja pihi just nyt).

Oma Lankahamsterikuuni sujui odotuksia paremmin. Sain aikaiseksi sukkia neljä paria, neljä Kompassi-myssyä, Lohikäärmehuivin, neljä Vaaka-tilkkua ja taisi olla joku lisäimukin vielä mukana. Eli kolme valmista työtä per viikko, todella hyvin! Langankulutus oli 1075g, lisäystä ihan kivasti viimevuotiseen. Erityisen tyytyväinen olen siihen, että sain valmiiksi anopille Step-langasta sukat, olen siis kutonut jo KAHDET aikuisten koon villasukat ohuesta langasta tänä vuonna! Ja näiden lisäksi siis tein helmikuussa pikkusiskolle penkkaripuvun, johon meni viikon verran aikaa.
Mies ruikutti, että mistä sä TAAS nitkutat, jätä nyt edes kauppareissulta pois noi puikot, kun raahasin niitä viheliäisiä sukkia mukana joka paikassa. Sanoin, että nää on äitilles, ja siihen loppui ruikutus. Anoppi on nimittäin valittanut koko talven, ettei ole kunnon sukkia enää, vaan on kuluttanut kaikki hajalle.

Viimeiset valmistuneet esittäytyvät tässä:


Anopin sukat, kokoa 39, lankana Ste (Aloe vera mit Jojoba Öl), 54g. Yritin kohdistaa raidat, meni kahdella kerroksella pieleen, mutta se ei näy selvästi kuin varpaankärjissä, joissa toisessa on pikkuisen enemmän ruskeaa kuin toisessa. Onneksi viimeinen kokonainen kerä Steppiä pitäisi olla raidatonta lankaa.
Neitille sukat Henna-Kodin käsityölangasta (12%villaa, 88% akryyliä/ Reiju Oy) ja Venetia, Lammyn markka-aikojen lankoja (30%villaa, 70% akryyliä), koko on ehkä 25, langankulutus 49g. Henna on suurinpiirtein 7veikan paksuista, ehkä himpan paksumpaakin, ja kohtalaisen karhean tuntuista, mutta halpaa se oli, kun viime kesänä sen ostin (200g kerä 3,3€).

Samaisesta Hennasta ja Novitan Kolibrista (langankulutus yhteensä 44g) kudoin eilen viimeiseksi hamsterityöksi Muropaketille sukat, kun poika omi noi neidin sukat itselleen. Nämä on tehty samoilla silmukkamäärillä kuin neitin ja esikoisen sukat (eli 40s, nelosen tai neljäpuolikkaan puikot), terä vaan on lyhyempi. Meidän pieni pullero...


Muropaketille on mukava kutoa sukkia, ne valmistuvat parissa illassa sohvannurkassa, kun lapset suostuvat katsomaan videoita tai leikkimään jotain keskenään. Nuo ovat jo jalassa, ja mieluiset tuntuvat olevan, eipä paljon langan karheus haittaa.

Tässä on jo kaksi viikkoa lapset olleet terveitä yhteen menoon, ihan huimaa. No, isäntä sitten oli ensin selkävaivainen, ja kun sai sen pois, niin sai itselleen migreenityyppisen päänsäryn, johon ei oikein auta kuin tietty särkylääkemix - ja periaatteesta tuo ei suostuisi syömään parasetamolia, "kun eihän se vaikuta mihinkään". No, kun miehen selkä parani, niin omani alkoi taas kenkutella ja tämä viikko on sitten mennyt köpötellessä hyvin lyhyin ja varovaisin askelin ja kumarteluja vältellen. Onnistuukin tosi hyvin kotosalla.
Tai no, neitillä on kädet taas täynnä läiskiä, atooppinen iho onkin ollut tähän asti tosi hyvässä kunnossa. Viime viikolla oli muutama pakkaspäivä ja kas vaan, heti helahti läntit ranteisiin. Jospa tämä nyt kuitenkin pysyisi hallinnassa, ettei ehdi raapia verille asti. Ostin kyllä jo jääkaappiin Sibikorttia varmuuden vuoksi, jos taas iskee sienitulehdus (neidille tulee tosi helposti se, kun ensin raapii aikansa verisiä ranteita).

Viikolla uskaltauduttiin jopa käymään kummipoikaa morjenstamassa uudessa kodissa, nyt asuvatkin mukavan lähellä, ehtii iltasella käydä moikkaamassa. Viemisiksi nippu piirustuspaperia, värikyniä ja taideteoksille säilytyssalkku. Pikkusiskolle vein Kompassi-myssyn, joka olisi kelvannut äidillekin - tosin kummipojan isä oli sitä mieltä, että naapuri soittavat valkotakkiset paikalle, jos rouva kuljeskelisi kyseinen pinkki pipa päässä pitkin asumalähiötä... Taidan piruuttani kutoa jokun maanläheisemmänvärisen Kompassin kaverilleni. Tuparilahjaksi muuten vietiin kuuden kilon jauhesammutin.

Sauna on kohta lämmin, pitäisi äkkiä tyhjentää tiskikone ja kehitellä jotain sapuskan kaltaista pesueelle. Perunamuussi jää tänään tekemättä, selkä ei kestä pottujen pesua ja kuorimista. Makaronilaatikko?

Koska hamsterikausi on virallisesti ohi, voisin ryhtyä taas ompelemaan. Vino pino töitä on jonotuslistalla. Täytyisi vain raivata lastenhuone, että pääsisin ompelukaapille asti. En taida jaksaa...

Tunnisteet: , ,