Sahramin solmut

keskiviikkona, helmikuuta 25, 2009

Uusilla tuulilla

Hiihtoloma.

Kuten aina, on ihan turha tehdä suunnitelmia, kun kaikki muuttuu kuitenkin. Tulee aina jotain.

Lapset ovat kyllä terveinä, se on suuri ihme tässä tönössä. Mutta kissapa sairastaa. Tai ei sairasta, vaan on vaivainen. Eilen vietettiin tunti 10 minuuttia eläinlääkärissä (josta se tunti meni siihen, että kaksi ell ja eläinhoitaja yrittivät ottaa röntgenkuvia kissistä). Kun kissi oli saanut kaksi nukutusannosta, niin alkoi pysyä paikallaan - heräämiseen menikin koko ilta ja suurin osa yöstäkin, yhden aikaan yöllä alkoi olla siinä kunnossa, että tajusi pissata, kun vein pihalle.
Vaivalle ei löytynyt nimeä, polvi on venähtänyt tai nyrjähtänyt. Juoksi vuffea karkuun, ehkä kompastui tai liukastui tai ehkä vuffe ehti napata jalasta kiinni ja nuljauttaa sen.

Nyt on taas hyvät kipulääkkeet ja lokoisat oltavat lämpiävässä saunassa. Ruoka maistuu (vaikka mokoma ell vihjaili, että ylipainon pudottaminen helpottaisi nivelongelmia - ja PÖH, ei kissi ole lihava, pyöreä vain... Kesäksi se laihtuu kuitenkin, eli alkaa jo nyt dieetin. Kissi lihottaa itselleen talveksi rasvakerroksen ja kesäksi sitten kuluttaa sen pois, maalaiskissa.). Ei sentään ole ensimmäinen kerta, kun kannan kissaa pihalle pissalle ja takaisin saunanlaiteille loikoilemaan.
Sitäpaitsi kissi syö jo ahnaasti ruokaa, eli ei paljon polvea enää kolota. Saattaa kohta ontua ihan sen takia, ettei joutuisi pihalle...


Jaa minäkö lihava? Noo, ehkä tuo kaihi silmissä estää näkemästä peilistä oikeita linjoja ja kuvajainen muistuttaa edelleen sitä sutjakkaa kissineitoa kymmenen vuoden takaa (kissillä on siis ikää ihan kohta 15v).


Vieraileva tähti Puppe sai päällensä paidan - ei sitä näillä leveysasteilla auta tallustella ilkosillaan (vaikka housut puuttuvatkin edelleen). Lankahamsterisaldoon 55g.

Vuosi sitten tein neitille torkkupeiton Laurasta (Novitan Anttilalle tekemä kampanjalanka) ja Palmasta. Laura paljastuikin huopuvaksi, joten uusi torkkupeitto on ollut työjonossa jo jonkin aikaa.


Ajattelin ensin tehdä koko peiton kulmasta kulmaan vaakatilkun tapaan yhtenä kappaleena, mutta kun silmukoita oli kaksinkertaisella langalla ja kasin puikoilla sata, niin totesin, että yhtään isompaa palasta en jaksa heilutella puikkojen kanssa. Että jos kuudesta palasta sitten.
Lankana tässä palassa Martta-kampanja 7veikkaa (on muuten karkean tuntuista lankaa, ja siitä pitäisi sitten vauvansukkia kutoa?), Kolibria, No 1 (Tallinnasta ostettu ööö kolme vuotta sitten?) ja Liisa, siis 100% muovilankoja. Nyt pitäisi tulla konepesunkestävä peitto.
Palasella painoa 288g.
Palasen alla uusi leluni, HPn kannettava. Ikinä ei kannattaisi lähteä nälkäisenä kauppaan!

Odottelen ihmettä tapahtuvaksi, eli Muropaketin ja neitin pitäisi siivota lastenhuone, jonka lattialle kaatoivat laatikollisen pikkusälää. Pitäisi päästä takaisin kaappiin, ompelemaan Sinappituubille vaippoja. Poika kun on herkitsynyt fleeselle, eli kaikki fleesetaskut ovat pois päivähoitokierrosta. Muutama sisävaippa lisää helpottaisi vaippahuoltoa, ettei tarvitsisi joka päivä pestä koneellista vaippoja (vaikka ei sillä, meillä tulee tuota valkopyykkiä joka tapauksessa aika läjät, vaipoista ei kokonaista koneellista tulisi edes kolmessa päivässä-

Ai niin. Vuffe on suursnautseri.

Tunnisteet: , , , , ,

3 Comments:

At 9:10 ap., Blogger Mrs.Marple said...

Oon aina pohtinu, että miksi ihmeessä Aku Ankka ja kumppanit laittavat talvella aina huivia ja pipoa ja muita vermeitä, mutta housuja ei laisinkaan..

Ja hyvin tuntuvat tarkenevan..

Joten eiköhän Puppekin pärjäile.

 
At 7:51 ip., Blogger Jaana said...

Kiitos :)

Riiseniä vähän eppäilin, toinen vaihtoehto oli harrastamani rotu briardi. Sen verran ovat samannäköisiä tuossa iässä nuo rodut, että oli kuvien perusteella mahdoton tietää.

Mukavaa eloa Vuffen kanssa!

-Jaana-

 
At 8:59 ap., Blogger Vappu said...

Hei ! Ei niitä vauvansukkia kudota siitä seitsemämveljes langasta vaan se on Novita Woolia. Olen kutonut jo 16 paria pikku sukkia.Martta minäkin.

 

Lähetä kommentti

<< Home