Sahramin solmut

keskiviikkona, joulukuuta 26, 2007

Jouluisia tekeleitä

Nyt kun neiti makaa peittojen alla neljänkympin kuumeessa, esikoinen väkästää StarWars-rakennussarjaansa ja Muropaketti tuijottaa Paavo Pesusientä, onkin aikaa näyttää jouluisia tekeleitä.

Äidilleni kudoin pesukintaan, lankoina Novitan Suvi ja Wetterhoffin joku pellavalanka (oliskohan Tuukka?). Tuli mukavan tuntuinen, pitäisi tehdä itsellekin (ja sen kun näkisi ja lehmätkin lentää). Venytettyä helmineuletta ja kolmen puikon päätelyllä kärki umpeen.Mieskin sai ne villasukkansa, sain ne valmiiksi jopa hyvissä ajoin eli aatonaattona (päättelinkin siis silloin). Olipa hommaa, kun piti salaa kutoa ja hukkasin yhden puikon, piti sitten aina kuljettaa yhtä puikkoa edestakaisin julkikutomissukan ja näiden välillä. Sukissa lankana Jussi, joka on hiukan seiskaveikkaa paksumpaa ja pehmeämpää. Vaaleat raidat Jämsän huopatehtaan Saku-sukkalankaa, joka on 50% villaa ja aika karkeaa. Menettelee raitoina, mutta se onkin ostettu vain nimen takia... Sukat pitäisi pistää pesuun ja uittaa huuhteluaineessa, kunhan nyt ehdin.

Tumput on Palmasta ja Nalle Colorista neitille, ne kudoin joulupäivänä. Totesin just joulun alla, että neidillä ei ole mitään kaupunkikäsineitä, normaalitumppuja ja piharukkasia kyllä. Noissa ei kyllä kauaa nokka tuhissut, kun silmukoita oli 20. Ihanan pehmoiset, ja kuumeinen neiti nukkuukin nuo kädessä, silloin kun paleltaa. Pitäisi tehdä varmaan sukatkin, josko tänään ehtisi?Sukat painavat 136g ja tumput 38g, siitä voikin päätellä, mitä sain joululahjaksi...

Sitten vihonviimeiset joululahjasukat, joita en kuvitellut ehtiväni tehdä. Mutta resepti paksu lanka ja käteen sopivat puikot (paksuimmat alumiiniset sukkapuikot mitä multa löytyy eli olisikos vitoset) toivat tulosta. Sukat aloitettu kahdeksan maissa jouluaatonaattona, välillä kävin saunassa ja laitoin kinkun paistumaan ja paketoin lahjat. Jouluaattona kahden maissa olivat valmiina, kun kuudelta lähdin niitä saajalle viemään. Lankana Isoveli Colori ja petrooli Aino, eivät TODELLAKAAN ole mitkään saapassukat, vaan kotonahissuttelusukat. Vähän olivat pikkusiskolle isot, mutta olkoot. (ja kuva on tärähtänyt, mutta oli hieman kiire jo iskeä nuo pakettiin)


Tänä jouluna askarreltiin paljon kortteja, tyyli oli kyllä taas tämä kiss (keep it simple, stupid), sopii tällaiselle peukalot väärissä käsissä- askartelijalle. Jouluisesta kankaasta kuvia, kaksipuolista tukiharsoa (liimakangasta ei Eurokankaassa taas vaihteeksi ole) ja valmiita korttipohjia tai paksua kartonkia. Näytettiin silitysrautaa ja lopputulos oli siisti.Muropaketin ja neitin hoitopaikkojen pikkujouluihin piti askarrella joulukuusenkoristeita, ostin pari kerää Rosea Anttilasta ja kieputtelin hatarien muistikuvien perusteella lankatonttuja, neitille toki tonttutyttö. Esikoinen halusi lankatontut omiin pikkujoulupaketteihinsa koristeeksi, joten tehtiin muutama ylimääräinenkin.

1 Comments:

At 4:51 ip., Blogger mammaliini said...

mää kudon seitsemää veljestä 4,5 numeroisilla puikoilla. muuten tulisi liian tinttua.
joskus nuorena tuli ladattua hirveitä odotuksia jouluun. sit ahdisti ja itketti, kun ei kaikki mennyt suunnitelmien mukaan. joulu sujuu paljon paremmin, kun ei tee suunnitelmia eikä lataa odotuksia. antaa sen vain mennä omalla painollaan.

 

Lähetä kommentti

<< Home