Sahramin solmut

tiistaina, tammikuuta 01, 2008

Vuoden viimeinen ja ensimmäinen

Vuoden 2007 viimeinen valmistunut työ oli neitin kukkapipo. Mallina epämääräisesti muisteltu Lauran mallin mukaan tehty BB-pipo. Oli silleen niinku sinnepäin muisteltu - silmukkajonotkin kiertyvät toiseen suuntaa... Mutta väliäkös sillä, lanka on neitin valitsemaa ja malli myös, ja ehdoton vaatimus siitä, että pipoon on virkattava kukkanen. Pinkkiä Tennesseetä kaksinkertaisena meni 98g (on tää kivaa). Olen näköjään erikoistunut sumeiden kuvien ottamiseen, kameran näytöllä kuva näytti tarkalta, ja Muropaketin kanssa on turha yrittää käyttää aikaa studio-olosuhteuden luomiseen. Pipoa ei ole höyrytetty, pesty tai muutenkaan silitelty, se on ollut likan päässä valmistumisestaan (eilisillasta klo 18.00) lähtien.


Tänään aloitin sitten uuden vuoden ensimmäisen työn, joka jäänee ikuisuusprojektiksi, Step-lankaa ja sukat anopille. Kantalappu ei valmistu ikinä!

Vuosi aloitettiin melkein yhtä tautisissa merkeissä kuin lopetettiinkin, Muropaketti on kuumeessa ja räkäinen. Ajattelin arjen kunniaksi viedä pojan huomenna lääkäriin, jos vaan saan päivystysajan. En vaan tiedä, miten tuo päivystyshomma toimii nyt, kun kunnan palvelut on ulkoistettu. Loma jatkuu tämän viikon loppuun, ja tarvetta näköjään on ollut.

Tänä vuonna yritetään mullistaa elämämme, talon remontti pitäisi vihdoin ja viimein alkaa. Se taitaakin muuttaa montaa asiaa, voi olla, että joudumme muuttamaan johokin pahimpien mullistusten alta pois. Ja mistähän tällaiselle laumalle löytää vuokrakämpän, ei tästä kunnasta kyllä... Olisi kiva saada se remontti hyvään vauhtiin, jotenkin kaipaisi kunnon puitteita ja esim. koiralle puolilämmintä verantaa öitä varten, kun koira ei halua sisällä olla ja mettässä liikkuu susi (toivottavasti vain yksi eikä koko lauma).

Oletan, että ehdin keskittyä käsitöihinkin. Tavoitteena on kevään aikana tehdä kaksi pitsihuivia, ja ommella lapsille ja itselle enemmän. Kestovaippojakin haluaisin vielä väsätä, nämä nykyiset 10 taskua ja kuorta eivät oikein riitä, ja osa onkin jo vähän nafteja Muroopaketille.
Sisustusompelut odottavat ensi vuotta, silloin sitten varmaan niittipyssy paukkuu ja saumuri soi.

Töissä en tänä vuonna lupaa tehdä yhtään mitään isompaa. Remontti on likimain kunniallisesti viety läpi (laskutuksessa oli häikkää, varmaan mun mokani) ja toimistoon on muuttanut kolme työntekijää lisää. Sihteeri on hermoromahduksen partaalla ja tietojärjestelmä muuttumassa. Kaikkea kivaa siis tiedossa. Selkä on oireillut koko syksyn, ja nyt Muropaketin leikittyä apinavauvaa, alkaa ruoto olla ihan jumissa, ja lihakset kanssa. Saa nähdä, kuinka kivaa tästä vielä tulee (mun suvussani on selkävaivoja siellä sun täällä, ja jos selkä ihan oikeasti pamahtaa, niin se on vuoden keikka sitten, jos se on se perinnöllinen pamahdus).

Hyvää alkanutta vuotta kaikille!

Tunnisteet: , , , ,