Sahramin solmut

lauantaina, toukokuuta 17, 2008

Hulinointia

Kävin tänään Kestovaippahulinoilla. Itse asiassa olin siellä töissä, tosin minulle se kyllä merkitsi lomaa ja lepoa. Oli niin mukavaa (ja itsekästä) möllötellä kolme tuntia kirppispöydän takana. Kukaan ei kiljunut (minulle), ei repinyt puntista mukaansa, ei huutanut "pyyhkimään" ei ruikuttanut "toi löi/puri/katsoi/on olemassa". Kukaan ei vaatinut tekemään ruokaa, piirtämään, niistämään nenää, pelaamaan peliä, vaihtamaan vaatteita, antamaan mehua... Lomaa kolme tuntia (plus matka-aika).

Sinappituubi oli mukana. Havahduin eilen illalla siihen, että minullahan ei ole kuin yksi julkikelpoinen kantoliina, pitkä kudottu. Kaivoin sitten samantien vaippakankaatkin esiin. Leikkasin kolmeen sisävaippaan (sisätaskuun) kankaat ja yhden PUL-taskun leikkasin. Muokkasin alkuvuodesta käyttämääni kaavaa vähän pidemmäksi ja venytin vähän siivekkeitä, leveys taitaa olla ihan passeli.

Sain jo ennen yhtätoista valmiiksi rengasliinan. Tänään sitä kolme tuntia testattuani vain ihmettelen, että miksi nekin renkaat lojuivat kaapissa kolme vuotta, ennenkuin sain aikaiseksi tuon liinan? Sinappituubi nukkui suurimman osan ajasta tyytyväisenä, ja ruokailukin onnistui liinassa tosi helposti. Pitkän liinan kanssa imetys on aina sellaista ähräämistä, kun vauva ei meinaa millään olla oikealla korkeudella - tuossa sekin osui nappiin.

Kirppispöydän ääressä oli kiva vakoilla, minkälaisia vaippoja onkaan olemassa. Hassua kyllä, mutta sain vahvistusta omille mieltymyksilleni. En kaipaa hamppua enkä bambua, flanelli taitaa olla minun materiaalini, kuten myös kierrätysfrotee.
Tottakai tuli tehtyö ostoksia, laminoitua velouria ja tavallisempaa PULia, ja kovasti kohistua Applixia, siis tarranauhaa. Arpajaisonni oli mukana, voitin Ruskovillan 60cm lyhytlahkeiset villahousut (ja hahtuvakiekon, mutta myin sen hyvään tarkoitukseen).

Sauna lämpiämässä, Muropaketti päiväunilla, neiti pellon toisella laidalla ja esikoinen miehen vanhempien luona. Hiljaista, ulkoa kantautuu toukotöiden ääniä.

Tunnisteet: , , , ,

1 Comments:

At 9:09 ip., Blogger Irena said...

Tässä keväällä olen pikkuhiljaa alkanut huomaamaan mikä ero on Applixilla ja kaupan tavallisella tarranauhalla. Nuo omatekemät on tehty tavallisella ja ovat nyt olleet käytössä esikoisella reilun vuoden (nää L-kokoiset), niin johan alkavat olemaan koppuraisia ja aalloilla.. Siis se lenkkipuoli. Kun ostokestoissa on pehmyt puoli edelleen pehmeä.

Mutta edelleen nuo omatekemät ovat meille ihan toimivia ja hintaansa nähden on kyseinen tarranauhakin ollut ihan just sopivaa..

 

Lähetä kommentti

<< Home