Sahramin solmut

torstaina, heinäkuuta 10, 2008

Varustelukierteessä

Viime viikkoina päähäni on mahtunut oikeastaan hyvin harvoja ajatuksia. Suuria kylläkin. Pikkusiskon muutto omaan huusholliinsa on tietenkin aiheuttanut minussa pesänrakennusvietin. Täyty vain muistaa hakata päätä seinään ja hokea itselleen mantraa " se on siskon oma koti, ei mun".


Pannulaput annoin ensimmäisenä lahjuksena. Sattuikin niin hyvin, että pannulappuja ei vielä ollutkaan! Samasta kankaasta voisi kehitellä vielä jotain muutakin. Keittiöpyyhkeitä ei kuulemma enää tarvitse...

Kertokaapa minulle, onko liian tungettelevaa täyttää Pikkusiskon jääkaappia kyläillessään? Omasta nuoruudesta on vielä hyvin muistissa se, kun jääkaapissa oli kananmunakenno ja ruokaöljypullo (ja niitä kumpaakaan ei edes tarvitse säilyttää kylmässä).

********************

Kasvimatani kadehtien seuraaville tiedoksi, että tänään sain vihdoin istutettua viimeiset taimet paikoilleen. Agrimarketissa myivät puoleen hintaan vihannesten taimet, otin kolme komeaa chilintainta ja mahdutin ne kasvihuoneeseen. Niiden tieltä sai sitten häädön kurpitsat kasvimaalle. En usko enää, että yöhalloja tulee. Ja jos tuleekin, niin sitten saa kasvit mennä mun puolesta. Nyt on tosiaan ollut tosi kylmää, öisin on ollut viiden asteen tienoilla lämpötila - onneksi en kasvata basilikaa, sehän kärsii heti, jos lämpötila putoaa alle kahdeksan plusasteen.

Mangoldeista on itänyt vain yksi. No, jos se innostuu kunnolla kasvamaan, niin riittää yksinäänkin meidän tarpeisiin. Pavut kurkottelevat kohti taivaita, toivottavasti tukijärjestelyni riittävät. Perunat ovat lähteneet kasvuun todella epätasaisesti, on varmaan ollut liian kylmää ja märkää (perunoilla ei ole ollut nurmikatetta peittonaan).
Retiisit ovat syömäkokoisia, kohta ylikasvuisia.
Salaattia voisi kylvää mangoldiriviin, kun sieltä ei kerran taimia nouse.

Ensi keväänä taidan ostaa taas härkäpapuja, nyt niitä ei ole tuolla kasvamassa ja kaipaan sen rehevää maalaismaista olemusta.

Tunnisteet: ,

6 Comments:

At 8:17 ap., Anonymous Anonyymi said...

Vastavalmistuneena täytyy todeta, että jääkaapintäyttäjät ovat mukavaa porukkaa.

 
At 8:50 ap., Blogger Mette (Mettuska) said...

Ei kai siinä jääkaapin täyttämisessä mitään pahaa ole, päin vastoin =D
Voi minun kasvimaani...=/

 
At 9:36 ap., Blogger mammaliini said...

ei ole laisin tungettelevaa. etenkin kun varmaan tiedät, mistä sisko tykkää ja voit viedä vähän herkkujakin. voi sit omilla roposillaan ostella tylsästi maitoa ja makkaraa :D.
juusto esimerkiksi on niin kallista, etten usko kenenkään panevan pahakseen, jos juustopala ilmestyy jääkaappiin :D

 
At 5:56 ip., Blogger Irena said...

Ei ole tungettelevaa. Vieläkin esimerkiksi oma äitini tuo kahvipaketin ja pullia tullessaan kylään, eikä haittaa. Mutta kuten Mammaliini tuossa kirjoittikin, en ehkä maitoa veisi vaan jotain ehkä itse tehtyä tai kalliimpaa herkkua kaupasta.

 
At 11:22 ip., Anonymous Anonyymi said...

Minulla on lähes 13v. itseäni nuorempi sisko toisessa kaupungissa, ja aina sinne mennessä menemme jossakin vaiheessa käymään yhdessä kaupassa ja "ostan lapsille" leipää, juustoa, "itselleni" kahvia ym. ja jätän kaiken sitten siskon jääkaappiin. Sillä se on usein todellakin tyhjä. Muutakin kaapintäytettä tulee siinä sivussa ostettua, ja aina sisko on mielissään. Hän kyllä sanoo, jos innostun liikaa tai yritän hankkia turhakkeita :) Samalla reissulla usein teen isomman satsin ruokaa, ja sisko saa laittaa pakastimeen osan niistä. Lapsemme todellakin syövät kaapit tyhjiksi, joten tämä järjestely on osoittautunut oikein hyväksi.

 
At 5:55 ip., Anonymous Anonyymi said...

Ei minustakaan ole kauhian kamalaa, jos ostat siskollesi jotain. Ja voihan hän sitten sanoa, jollei tahdo.
Äiti ostaa meille ruokaa vähän väliä, kun käymme samaan aikaa kaupassa. JA muutenkin kun tyttö käy mummilla, tulee sielt kassillinen mitä milloinkin ruokaa

 

Lähetä kommentti

<< Home