Sahramin solmut

lauantaina, marraskuuta 14, 2009

Selvittiinpä tänne asti

Johan oli. Sinappituubi tuuppasi sinappia mahataudin jälkeen vaikka kuinka kauan, kuten myös isoveljensä. Nuo kaksi vanhinta kotonaolevaa pääsivtä paljon helpommalla, niin aina.
Miehen työviikko oli taas syvältä ja poikittain, pahimmillaan ehti nukkua noin 2,5 tuntia. ja sen huomasi. Ja huomaa, vieläkin, vaikka onkin jo saanut yhden kunnon yön nukkua.

Tänään meillä oli aivan kuin normaalissa perheessä. Siivosin, tein ruokaa, mies teki töitä hartiavoimin pihalla (kaivoi ojarumpujen päitä esiin lapiolla, kaivinkone möyrysi vieressä ojia aukomassa). Sekä esikoisella että neitillä oli kaverit käymässä, ruokapöydässä oli yhtä aikaa viisi lasta ruokailemassa, Sinappituubi veteli sikeitä sillä aikaa onneksi. Pikkusisko kävi kääntymässä pitkästä aikaa.

Saipahan Vuffe oikein urakalla sosiaalistumisharjoittelua. Ekaa vierasta piti vouhottaa enemmänkin, ja lopulta kaivoin suihkupullon näkyville. Parin suihkauksen jälkeen tyytyi enää hinkkaamaan vieraan vierellä, ei enää haukkunut eikä hakannut hännällä seiniä palasiksi...

Sinappituubi onnistui sotkemaan villahousunsa hoidossa - sitä ei ole käynyt tämän hoitosuhteen aikana ollenkaan. ja monena päivänä peräkkäin vielä. Nakkasin villahousuja pesuun uuteen hienoon pesukoneeseeni ja arvoin sopivaksi katsomani ohjelman. No ei ollut hyvä ohjelma, sainhuovutettua villahousut piloille... No, kahdet housut sain pelastettua rankalla venyttelyllä, yhdet jäivät noin nb-kokoisiksi, käyttökelpoisuudesta en tiedä. Jännä juttu, mutta Huopasesta kutomat housut huovuttuivat pahiten, ja fritidsgarnista kutomat pökät sai venyttelemällä pelastettua.

Että villahousuja sitten. Nämä tosin eivät kelpaa, kun eivät sovi. Aloin tuossa joku aika sitten (syyskuussa? elokuussa?) tikuttamaan villiksiä Novitan Purosta (Tundra jos joskus tarttee muistaa), mutta ne ovat ennemminkin nb-kokoa kuin tätä nykyään tarvittavaa xl-mittaa.

Malli on ihan omasta päästä, kun en nyt jaksanut vaivautua etsimään pöpien ohjetta - sellaiset piti alunperin kutoa. Takaapäin tulikin oikein näpsäkän oloiset pökät.


Edestä näkee sitten pikku mokan. Päättelin haarasilmukat kolmella puikolla ja sitten aloin tikutella puntteja. Sääli vaan, että kudoin muutaman kerroksen puntteihin sileää oikeaa.

No, eihän tuo päättelyreuna käyttöä haittaa, mutta ilman tuota mokaa näistä olisi saanut johonkin vauvapakettiin laitettavat pökät. En edes laittanut näitä vielä pesuun, möllöttäkööt nyt vähän aikaa jemmassa.


Piti sitten laittaa alulle toiset housut, näistä löytyy jämä jos toinenkin. Landlord on ehkä turhan paksua Puron kanssa, mutta ei voi mittään. Violetti huopanen sopii tundran kanssa nätisti.

Näitä peitonpaloja olen varmaan esitellytkin. Vaakatilkun tapaan kulmasta kulmaan, kahdella langalla (100% akryyliä ja seiskaveikkatyyppistä sekoitelankaa). Paloja on nyt kuusi, niistä tulee noin 100cmx150cm peitto. Tai tulisi, jos joku jaksaisi yhdistää palaset...

Palojen takana lymyää testikappale jalkojenlämmittimestä. Novitan parin vuoden takainen kausilanka Laura huopuu, saa nähdä, saanko itselleni huopatossukat vai kanootteja melovalle peilikuvalle.

Etiopialaisnuttuja on kudottu pitkin kesää Blogistaniassa. Minäkin sain aikaiseksi yhden, lanka on Woolia ja Bambinoa. Tekisi kauheasti mieli tehdä näitä lisää, mutta kun ei vaan saa tehtyä. Tästä sain langanpäät pääteltyä viime viikon mielenhäiriössä, siivosin keittiön ja järjestin makuuhuoneen kaappienvälikön. Kaikkea kivaa sieltä löytyikin...Ja tässäpä kohtalaisen tuore kuva hyvätapaisesta viimeisen päälle trimmissä olevasta Vuffesta.No onhan mun pakko kiivetä tähän ruokapöydälle kun enhän minä muuten näe noista kaikista ikkunoista ulos! .... mutta voisitko mamma nostaa minut lattialle, joookos?

Tunnisteet: , , ,

1 Comments:

At 12:48 ip., Blogger Irena said...

Pitäis kans tehdä uudet pöksyt, edelliset kun tuli vähän pöljät ja pikkuisäntä kasvaa vauhdilla. Vielä vähän tyttömäisiä hahtuvia tuhottavana ja sitten voisi hankkia lisää.. On mulla tuolla vähän Puroakin ja Loftiakin jäljellä, mutta en tiiä onnistuuko yhdistäminen kun paksuus kaikissa eri. Allekirjoittaneen tekemistä Puro pöksyistä tuli s-koon sijaan nb-kokoiset, ja mahtui päälle vain vajaan kuukauden - ja senkin ajan olivat tiukat.

 

Lähetä kommentti

<< Home