Sahramin solmut

perjantaina, elokuuta 31, 2007

Laiska töitään luettelee

Juu, työt on alkaneet. Sen huomaa, kotona ja töissä.

Ainoa hyvä juttu on, että esikoisella menee koulussa loistavasti (nyt vasta huomaan, kuinka paljon asia huolestutti ja huolestuttaa toki vieläkin), ja Muropaketti ja neiti ovat viihtyneet taas omissa hoitopaikoissaan hienosti.

Olin poissa töistä kolme viikkoa, ja kävin pari kertaa tyhjentämässä sähköpostia, ja silti meni kolme päivää pelkkien sähköpostien selvittelyssä. Kivaa, not. Tänäänkin vielä oli vastaamatta johonkin - minulta on turha odottaa vastausta viiden minuutin kuluessa...
Ehkä hommat olisivat sujuneet nopeammin, jos olisin ehtinyt olla toimistolla edes pari päivää kokonaan. Elämän ja kuoleman kysymyksiä kun pohtii, niin pitäisi olla edes pieni hetki rauhallista aikaa, ettei tule virheitä.
No, sainhan laitettua matkalaskunkin taas menemään - sehän tietää aina vähän rahaa.

Kävin Riihimäelläkin kääntymässä, ja karavaanin risteyksessä muistin, että Asadossakin olisi varmaan vielä lankaa (vaikka myyjä luottavaisesti uskoi, että he myyvät kaiken parissa viikossa...) ja SeijaP Heimolasta esittelikin uusia saaliitaan... Muistelin kuitenkin, että heillä ei käy kuin käteinen, eikä Ottomaattia nyt sitten näkynyt juuri sillä hetkellä missään. Säästyipähän nekin rahat parempaan tuhlaukseen.

Kasvimaalla pitäisi kovaa vauhtia varautua syyshalloihin, tai pakkasiin. Kahtena yönä on jo halloja ollut, vielä ei näy vahinkoja, ehdin juuri ja juuri heittää harsot päälle (ja Muropaketti kiljui koko ajan puntissa kiinni, ellei ollut survomassa kurkunvarsia...) No, nyt on ainakin haalittu säilöntäaineet (sokeria, suolaa, Hilloxia), purkkeja olisi vaan kiva löytää jostain.

Uunissa paistuu makkara, eiköhän tämä tästä taas.

Tunnisteet: , ,

sunnuntaina, elokuuta 26, 2007

Syssymmällä on enemmän aikaa

Raivasin koko loppuviikon huushollia, jotta tänne taas mahtuu. Ja mitä hyötyä siitä nyt sitten taas olikaan? Pari lelulaatikkoa on hiipinyt takaisin takan eteen ja olohuone on täynnä tyynynsisuksista revittyjä hahtuvapalloja. Kiitos.

Koko kesä on mennyt sujuvasti kestovaipoilla Muropaketin kanssa, jopa reissuja ollaan niiden kanssa tehty (mielummin reissuissa käytän kaupan kertakäyttövaippoja, koska laiskana ja mukavuudenhaluisena en jaksa kakkavaippoja raahata pitkin Särkänniemeä...). Mietinkin, että jos olisin oikein viitseliäs, ompelisin muutaman PUL-taskun hoitoa varten... Tämä on se yksi kohta pitäisi-listassani, joka kyllä nykyään on miljoona kilometriä pitkä - ja minähän en liioittele koskaan.

Nyt olisi kerrankin tilaa ommellakin...

Tänään muuten tein ensimmäistä kertaa tämänvuotisista potuista perunamuussia! (ja laitoin sekaan kurpitsaa, kun sitä nyt on miljoona kiloa...)

Tunnisteet: , ,

lauantaina, elokuuta 25, 2007

Kiirettä pitää

Lomakin jo loppui, eipä vajaan kolmen viikon loma kestä kovin kauaa. Esikoinen siis aloitti lomani aikana koulun, ja odottelee innolla, että saisin ennen syksyä hänelle lupaamani villapaidan valmiiksi...

Se nyt edistyy ja ei edisty, nopeampaa kutominen tietenkin olisi, jos joskus saisi otettua kutimen käteen. Työmatkalla sain sentään 1,5 tuntia rauhallista kutomisaikaa, paidasta on valmiina jo etu- ja takakappaleet, toinen hihakin edistyi junassa 15cm. Minen tykkää yhtään kutoa Nallella, niin laihaa lankaa.

Kotona olen taas kolmatta päivää raivannut lastenhuonetta. Lähinnä olen käynyt läpi lelulaatikoita ja lajitellut tavaroita oikeisiin paikkoihinsa, roskiin, leekoihin, neitin nukketavaroihin jne. Roskia on tullut kolme kassillista, mutta se on lähinnä leekojen pahvilaatikoita ja muuta tilaa vievää ja periaatteessa ihan tarpeellista - jos olisi lego-keräilijä.

Neljä isoa laatikollista (50-litraisi muovilootia) olen saanut valmiiksi lajiteltuja leluja. Yli puolet tavaroista on kuitenkin läpikäymättä, onneksi niistä suurin osa on leekoja. Meillä tykätään leekoista, itse pidin nistä lapsena ja esikoinen näpertäisi niillä 25h/vrk jos antaisin.

Kasvimaa on saanut olla oman onnensa nojassa viime ajat, käyn vain hakemassa pottuja tai porkkanoita tai kurpitsaa. Alkukesästä mietin, että miten kurpitsojeni käy, tekevätköhän yhtään hedelmiä.

Kyllä tekevät, ensimmäistä kertaa jopa ufo-kurpitsasta tulee ihan oikeita ufoja. Ne on hienoja, vielä kun raaskisi syödäkin niitä...

Eilen nautittiin sähkökatkosta, onneksi en ollut ehtint laittaa lapsille iltapalaa tulemaan, kun ei sähköhellalla onnistu mikään jos ei virtaa tule piuhasta... Syötiin sitten voileipiä kynttilänvalossa ja hyvin maistui. Muropaketti vain kulki koko illan kiinni puntissani "Peekää", pinei raukka pelkää pimeää. En ole saanut selville, että mikä katkon aiheutti, verkon ylikuormitus, orava muuntajassa vai innokas kaivuri. Ei voinut ainakaan tullen kaatamista puista johtua, kun oli täysin tyyntä. Mutta voipa ne puut kaatua ilmankin...
Epäilen, että olisi voinut johtua sähkötolpan kaatumisesta, kun oli aamulla niinhirveä sade, että olisi saattanut hyvinkin huuhdella pois puoli peltoa ja heikentää sähköpylväiden perustusta...

Ai niin, pikkusisko toi minulle perunakuokan! Kiitos!

Tunnisteet: , ,

perjantaina, elokuuta 17, 2007

Samaa sakkia

Esikoisella oli tänään hammaslääkäri (tai hammashoitajan vastaanotto, päällysti pari takahammasta, joissa on puutteellinen kiille), joten hain hänet koulusta kesken viimeisen tunnin. Ehdin juuri sopivasti, tulivat luokan ovesta ulos kun astuin koulun ulko-ovesta sisään. Sakari huuteli heiheitä vielä luokan ovelta ja opettaja kehui, kuinka mukava viikko on ollut. Mukavaahan se on sellaista kuulla!

Esikoinen oli hiki päässä, laitatin hänelle aamulla lenkkarit jalkaan - ja ihan turhaan. Vaikka tänään olikin tuulispäivä (sähkötkin ovat pätkinet moneen kertaan) niin kuumaa on piisannut. Sandaalit olisivat olleet ihan omiaan. Ja huomasin senkin, että pitänee ostaa vähän isommat lenkkarit ekaluokkalaiselle.

Kotona mukulat söivät hyvällä ruokahalulla poronkäristystä, tai lähinnä poroa, liemi jää kyllä syömättä. Kävin kaivamassa kasvimaalta pottuja. Rosamundaan on iskenyt rutto - en tiedä mikä on virallinen nimi. Joku sienitauti, ensin lehdet ovat pilkulliset, muuttuvat nopeasti ruskeiksi ja sitten pehmenee jo varret. Onneksi mukulat eivät mene ihan heti, tosin yhdessä pesässä mukulatkin haisivat mädälle. Hirveä lemu, heitin ne suosiolla pois enkä edes yrittänyt pestä ja katsoa, olisiko löytynyt syötäväksi kelpaavia.

Valkoiset potut ovatkin ihan kunnossa, en tiedä, johtuuko siitä, että ne eivät kasva niin umpeenkasvaneessa kohdassa, eli tuuli pääsee kuivaamaan kasvustoa eikä kosteus jää hautomaan. Punaisten perunoiden vieressä kasvaa maissit, ja ne toimivat kyllä liiankin hyvin tuulensuojana.
Kylällä kiertelyn tulos oli, että muilla perunanvarret ovat menneet kokonaan, lajikkeesta riippumatta.

Mukuloiden meno yltyi turhan riehakkaaksi, joten komensin heidät trampoliiniin poppimaan. Muropaketti muiden mukana. On muuten ihan mahoton kakara välillä, pyykkiäkin kun olin ripustamassa, niin poika juoksi ympyrää kunnes ei enää pysynyt jaloillaan, ja kun maailma lakkasi keinumasta, jatkoi juoksuaan.

Kyllästyttyään poppimaan mukulat pelmahtivat sisälle, yksi kerrallaan. Esikoinen tuli virnuilemaan viereeni - naama oli kuorrutettu koivunsiemenillä. Jaaha - pesulle! Neiti tulee myös kihertäen viereen, sama tulos. Ja kohta töpöttelee Muropaketti, naamallaan myös koivunsiemeniä. Kun komennan häntä pesulle, saan vastaani vallan vallattoman naurunkiherryksen. Metakka vaan yltyy vessassa, kun yrittävät kaikki kolme mahtua pesemään naamaansa yhtä aikaa.

Lopulta oli pakko suostua uimaan - kylmää minun mielestäni, mutta oikeasti ihan lämmintä. Ilmassa on kuitenkin syksyn tuntua - johtuuko se sitten noista koivunroskista vai kovasta tuulesta, en tiedä.

Tunnisteet: , ,

torstaina, elokuuta 16, 2007

Entistä ehompi

Kävin tänään naapurinrouvan kauneussalongissa, siis ihan oikeasti kosmetologin käsitelyssä. Kyllä huomasi, että on muutama vuosi mennyt vähän ohi tällä kauneudenhoidon saralla. Mutta, asiat tärkeysjärjestyksessä, sanoi kosmetologi ja hihkui voitonriemuisesti saadessaan puristettua oikein sitkeän mustapään pois. Oli siis oikein mukava käynti puolin ja toisin. Värjäytin kulmakarvatkin, ne vähät, mitä kasvaa. Mies tykkäsi.
Nyt naama on vähän kukertavankirjava, mutta vanhasta kokemuksesta tiedän, että kyllä se tästä.

Olin vaan jo buukannut iltapäivälle muutakin menoa, mutta eipä naapurikaupungissa paljon hätkähdetä, olipa vastaantulija minkälainen tahansa.

Juniorilla tea ja Kana lukivat lasten juttuja "kesän paras päivä". Sanoin esikoiselle, että sulla taisikin kesän paras päivä olla koulun aloituspäivä. "Niin olikin, mutta vähän on raskasta, kun reppu painaa niin paljon. Ihan kuin se olisi kiveä."

Tunnisteet: ,

Alku aina hankalaa?

No ei tällä kertaa.

Esikoisen koulu on alkanut loistavasti. Eilen illalla nukkumaan mennessä kyselin, että minkälainen päivä on ollut "kiva". No, mikä oli mukavinta? "koulu!".
Ja opettaja on kuulemma kiva ja mukava - eikä huuda. Aika masentavaa, tämä vahvisti jo sen, minkä viime talvena arvasinkin. Koko viime talven ongelmat johtuivat eskariopesta (esikoinenhan ei ollut ainoa, jolla oli ongelmia eskarissa viime talvena), miten turhaan oli paljon pahaa mieltä, kun opettaja oli väärä. jossain muualla, jollekin toiselle eskarilaiselle, opettaja olisi varmaan ollut ihan loistava, mutta ei meidän pikku tosikolle. "mä en tykännnyt, kun aina se kertoi vitsejä"

Esikoinen on halannut opettajaa lähtiäisiksi joka päivä. juttelin ko. opettajan kanssa puhelimessa, ja opettaja sanoi, että oikein ottaa sydämestä, kun näkee, kuinka ONNELLINEN meidän poika on istuessaan pulpetissa. Kotonakin on ollut rauhallisempaa, kun poika pääsee purkamaan tarmoaan koulussa ja olemaan kavereiden kanssa.
Viime syksynä huomasi sen sijaan selvästi, että poika epätoivoisesti yritti olla kiltisti eskarissa, ja se kaikki patoutunut pinnistely sitten purkautui kiukutteluna kotona - ja kun mikään ei eskariopelle kelvannut. Kiitosta ei tullut, tai jos tuli, niin vitsien muodossa - ja meidän tosikko ei ymmärrä niitä.

Tunnisteet:

tiistaina, elokuuta 14, 2007

Ensimmäinen koulupäivä

Meidän Millenium-vauva aloitti tänään koulun. Hämäläisittäin meidän kunnassa koulu alkoi tosiaan vasta tänään, kun monessa naapurikunnassa on jo melkein viikon verran pulpetteja kulutettu.

Sain jopa jo viime viikolla selville sen, että koulutaksi tulee hakemaan pojan 7.45 (jouduin itse soittamaan, mitään tiedotetta ei missään asiasta ollut eikä tullut - ai niin, unohdin laittaa tietoa, sanoi kunnantoimistolla...). Kuvittelin, että uni olisi tullut ajoissa, kävimme sentään päivällä Särkänniemessä viilettämässä. No jaa, miten sen nyt ottaa, ajoissa ja ajoissa, saattoi kuitenkin nukahtaa maanantain puolella.

Reppu oli pakattu, ja äiti löysi tossutkin jo puolenyön aikaan, ja sen jälkeen vielä sen vanhempien kansion, mistä piti täyttää pari lomaketta kouluun... Ihan ajoissa.

Aamulla pientä väsytti niin kovasti, mutta reippaasti söi aamupalansa, vähemmän reippaasti puki ja lopulta kinusi viemään tuonne tien varteen taksia odottamaan (ehdotin, että olisi mennyt pyörällä...)
Taksi tuli vain pari minuuttia myöhässä, ja olin aika yllättynyt, että kuski ajoi koko matkan alle kuuttakymppiä. No, ehkä paljastaa todellisen luontonsa sitten, kun en aja omalla autolla perässä.

Koulun pihalla jouduttiin sitten odottelemaan yli puoli tuntia, koulukyydit kun on järjestetty siten, että ne aloitetaan kunnan täältä nurkalta ja lopetetaan toiselle nurkalle. Tämän koulun oppilaat siis roikkuvat aamulla koululla vaikka kuinka kauan, ja toisella laidalla myöhästyvät joka päivä. Esikoisen kanssa samalla taksilla kulkee joka päivä pikkuserkku, joten saavat sitten kaksistaan odotella ei ole niin tylsää. Ja muistaakseni ei se pihalla odottelu ollut tylsää, kello soi aina kesken touhujen.

Rehtori piti piiiitkä ja pitkäpiimäisen puheen (meidän poika se istuskeli pihassa ja haukotteli ja väänteli reppuaan ja lippistään - äitin poika, en minäkään oikein jaksanut kuunnella). Uusi vitosluokan opettaja sai heti kaikkien poikien ihailun osakseen, hän saapui töihin moottoripyörällä!

Koti- ja kouluyhdistys lahjoitti ekaluokkalaisille kypärät, ja siinä samalla sitten luokat jakaantuivat omikseen. Tänä vuonna ekaluokkalaisia onkin monen vuoden ennätys, 24 oli koulupiirissä kaikkiaan, mutta kaksi siirtyi naapurikouluun. 22 ekaluokkalasita. Esikoinen meni pikkuserkun kanssa yhdysluokalle, jota opettaa minun vanha ala-asteen opettajani. Samalle luokalle tuli myös kummipojan isosisko ja muut taksikyydillä kulkevat. Sekaan vielä kymmenkunta tokaluokkalaista, niin johan on sakki... Mutta parempi noin kuin että olisi se 22 ekaluokkalaista samassa. Nyt on opettajalla mahdollisuus jakotunteihin (yhdysluokan etuja) ja pienryhmäopetukseen ja monilla tunneilla ekaluokkalaiset sitten kuitenkin ovat yhdessä, liikuntatunnit, musiikkitunnit, uskontotunnit nyt ainakin.

Reippaasti esikoinen jäi luokkaan, kun opettaja hätisteli meidät vanhemmat pihalle (esikoinen kyllä vakuutti minulle, että ei se opettaja hätistele, vaan ystävällisesti sanoo, että voi mennä pois). Minä pääsin heti rehtorin puhutteluun (koulukyydeistä), ja kotiin odottamaan ekan lyhyen koulupäivän päättymistä.

Kotona aamupala (jaa että olisin ehtinyt jotain syödä? ennen lähtöä) ja uimaan, pikkumukulat autoon ja koululle.

Oli kuulemma ollut ihan mukavaa, ruokailu oli mennyt hienosti ja olivat saaneet läjän tavaraa reppuun. Aapisenkin, näköjään. Tällä viikolla ei kuitenkaan tule ollenkaan läksyjä, ne alkavat vasta ensi viikolla.

Vielä lyhyesti tutustuimme iltapäiväkerhoon ja sen vetäjään. Ihan mukavaa saada ke kerho tuonne koululle, koska olisi hieman onttoa lähettää esikoinen aina iltapäiviksi yksin kotiin tietäen, että tulen itse vasta viiden jälkeen ja lähin naapuri on kilometrin päässä.

Sen verran aikaisin koulu loppui tänään, että käytiin pikaisesti kaupungilla etsimässä kirjoituspöytää ja mappihyllyä (ei löytynyt kumpaakaan). Nälkäisenä kun menee kauppaan, niin lopputuloksen tietää. Onneksi meillä on autotallissa kaksi pakastinta.

Eilen tosiaan oltiin Särkänniemessä. Näin elokuun puolivälissä siellä ei enää ole käytössä kuin 14 vempainta, mutta kyllä ne riittivät meidän reilluun ihan hyvin. Pikkusisko kävi mm. kahteen kertaan Tornadossa, itse uskalsi vain Troikkaan neitin kanssa (pääsi sinne, vaikka pituusraja olikin metri), mieskin innostui menevään hilavitkuttimien kyytiin.

Reissun kohokohta oli Delfinaario. Delfiinien pitämisestä allastiloissa Suomessa voidaan olla montaa mieltä, mutta meidän lapset kyllä tykkäsivät kovasti näkemästään. Muropaketti lämpeni viimeistään silloin, kun Einari ja Veeti leikkivät palloilla. Neiti oli hyvin otettu paritanssiosuudesta, ja esikoinenkin ihan selvästi oli innoissaan. Näytöksen päätyttyä katselimme vielä altaan laidan läpi pikkuvalaiden uiskentelua, pari delfiiniä jäi ihan selvästi viihdyttämään/ihmettelemään ihmisiä altaaseen, kurkkivat lasin läpi.
Ja kun pääsimme takaisin aulaan, niin Muropaketti tepasteli HYVIN määrätietoisesti pikkukioskin eteen ja taputteli vitriinin pehmovalasta "Mun!" "Ottaa!".

Juu, mutta ei siis viisi tuntia huvipuistoa riitä esikoiselle, eikä edes pari iltauintiakaan. Olisi varmaan pitänyt vielä lähteä sienestämään ja pyörälenkille. Vaan kun ei äiti jaksanut.

Tunnisteet: ,

keskiviikkona, elokuuta 08, 2007

Puuhamaa

Päässä kaikuu Mikko Alatalon renkutus, voi yäk.

Pikkusiso tuli pohjoisesta vihdoin pellon toiseen laitaan, ja tuli hyvä tilaisuus lähteä Puuhamaahan (lapset ovat ruinanneet, pyytäneet, kiristäneet, ritisseet, anelleet reissua johonkin pyssellandettiin ja kun tuo on nyt kuitenkin melkein naapurissa). Puolilta päivin lähtö ja seitsemältä takaisin.

Mitä opin tänään? Puuhamaahan kannattaa ottaa tosiaan omat eväät mukaan, ruoka siellä on pahaa. Kyllähän sitä syö, mutta...
Joka kolmas Puuhamaahan tullut perhe on vähintään kolmilapsinen, noinkolmasosa autoista parkkipaikalla oli tila-autoja. Meidän porukka siis sopi sekaan oikein hyvin, neljä lasta ja vanhemmat...
Aurinkorasvaa tarvitaan vielä elokuussakin - onhan tämä sentään kesälomakuukausi.
Äiti-ihminen väsyy tuolla sen verran, että jos kotiin palattua laskee hetkeksi päänsä tyynylle, nukahtaa.

Mukavaa oli, ainakin lapsilla. Osa alueesta jätettiin tietoisesti kiertämättä, trampoliini löytyy omalta pihaltakin. Uimassa lapset eivät viihtyneet kovin kauaa, vesi oli kylmempää kuin omassa altaassa.
Loopsterissa tulee huono olo, ainakin jos pyörittää sitä koko ajan samaan suuntaan. Ei siihen heti ruuan jälkeen.

Vielä pitäisi ehtiä asuntomessuille ennen niiden sulkemista, nythän ne ovat taas kahdeksaan asti auki. En oikeastaan tiedä, onko siellä meille mitään (kuusi makuuhuonetta, joista yksi äitin langoille...?) mutta onhan se hauska mennä tiirailemaan.

Riihimäelle kirpparille ei sitten ehditty, ja luulen, että jätän suosiolla loput langat muille. Minä tosiaan pelkään sitä, että minunkin lankani joskus kokevat samanlaisen kohtalon...

Tunnisteet: ,

tiistaina, elokuuta 07, 2007

Yksisilmäistä moniajoa

Olen vihdoinkin päässyt lomalle - tosin pari pikkuasiaa töissä odottelevat huomiotani vielä tällä viikolla (en vain malttanut jäädä perjantaina yhtään pidempään, halusin päästä kotiin).
Olen lomaillut, suorastaan laiskotellut. Lapset ovat saaneet syödäkseen sitä, mitä on sattunut löytymään (herneitä, porkkanoita, savukalaa, kurkkua, jäätelöä, pannukakkua, kaikkea mikä on helppoa ja nopeaa).

Pika-apuhätätöitä olen joutunut kuitenkin tekemään. Neitin nukkevauvat kaipasivat lisää vaippoja. Ompelin kaksi, erri kokoisille vauvoille. Molemmat vaipat periaatteessa toimisivat ihan oikeallakin vauvalla (PUL ja fleese), mutta päälliPUL on sitä sekundakamaa. Vaipat ovat taskumallisia, joten neiti voi rauhassa opetella täyttämään ja tyhjäämään vaippoja...

Muropaketti loukkaantui, kun tajusi, että robottifleesellä varustettu vaippa ei ollutkaan hänelle... Ompelin sitten pikkumiehelle siitä kuoren, ja ilme kirkastui huomattavasti.


Ystävällisesti MP myös änkesi päänsä kuvaan. Tiedä sitten, näkeekö tuosta kokoeroja (pienissä vaipoissa on froteeimut sisässä). Muropaketin robokuori on ehkä kokoa L, keskimmäinen tasku kokoa vastasyntynyt ja pikkutasku keltaisella fleesellä ehkä koko 1,5-2kg (sen kokoisia keskosvaatteita menee tuolle nukkevauvalle).

En sitten malttanut pitää näppejäni erossa niistä eiliseltä kirpparireissulta haalitusta langoista. Lammyn Ecolin (pellavaa ja puuvillaa) muuntautuu jossain aikataulussa Ullan ylösalaisin-neuleeksi. Kunhan nyt ehdin. Työn alla on nimittäin esikoiselle joustinneulepusero maastoNallesta. Pari vuotta jo tuo poika sen paidan perään haikailikin, ehkä on jo korkea aika toteuttaa pyyntö...

Näiden välissä olen ommellut kaksi catsuittia, pellon toiseen laitaan piri ReetuEetulle ommella tikit peittävä luomus. Neulosta, kuminauhaa ja tarranauhaa, kyllä sillä alkuun pääsee. Toinen puku oli sitten jo evoluutiossa edennyt sen verran, että siihen tuli tikkikyljelle ylimääräinen collegevahvistus ja takapäähän kuminauhakuja ja kiristyssolki...

Kissan haava tulehtui tosi rajusti viikonloppuna, ja eilen eläinlääkäri sitten poisti kyljestä aikamoisen riekaleen kuoleentynytta nahkaa. Tuplatikit, haavan sisään steriloivaa nestettä ja dreeniputki kyljestä pihalle. Uutta, laajakirjoisempaa antibioottia hevoskuuri ja kipulääkettä maininnalla "tarvittaessa", edellisen annostus oli 2xvrk... Nyt 2xvrk ohjelmassa on haavan suihkutus lämpimällä vedellä (sehän ON helppoa kissan kanssa...). No, nythän on mätäkuu.
Juu, ja kuusi tuntia eläinlääkäristä pääsystä kollinrontti olisi halunnut lähteä pihalle jahtaamaan hiiriä. Että hyvä kipuläkitys, saisipa joskus itsellekin...

Minä sain vain silmärasvaa, jonka laiton jälkeen en näe sitäkään vähää, mitä muuten tulehtuneella silmällä näkisin. Terveysasemamme on jälleen lakkautusuhan alla, nyt kunta on ostamassa tiloja kuntayhtymältä ja sehän tietää sitten sitä, että jos kunta haluaa ky:ltä vuokraa, niin heihei terveysasema.

Tunnisteet: , , ,

maanantaina, elokuuta 06, 2007

Yllytyshullu

Kuten muutamat muutkin, niin minäkin kävin Riihimäellä. Minä tosin raahasin mukaan koko perheen, joista neiti karkasi kesken maksutapahtuman pitkin Riksua (oli muuten hiki juosta perässä, kunhan ensin löysi neidin) ja mies ja pojat karkasivat alakerran atk-liikkeeseen.
Mutta lauma mukana tai ei, eihän sulovileeniä voi pitää loitolla, jos mainitaan sanat edullisesti ja valmistus lopetettu samassa lauseessa...

Asadosta sain neljä kassillista villaa (no, 450g ostin pellava-puuvillasekoitetta), ja ne majailevat nyt pakastimessa. Tosin koita niissä ei kyllä voi olla (ainakin Novitan kaikki langat ovat olleet jo vuosikymmeniä koisuojattuja) mutta pitäähän sitä nyt jotain näin satoaikaan pakkaseen tunkea. Enemmänkin olisi tehnyt mieli, mutta en viitsinyt koiteilla enempää kärsivän miehen huumorintajua (miehellä on selkä hajalla ja joutui paimentamaan mukuloita siellä kirppiksellä...)

Lankaa oli tullut lisää viime viikon jälkeen. Myyjä oli sitä mieltä, että langat on myyty pois ensi viikoksi (käyvät viikonloppuna Järvenpäässä ja Hämeenlinnassa torilla myymässä), sitten alkaa kankaiden myynti... Nytkin oli jo myynnissä hieman kankaita, mutta enpä sitten ehtinyt edes miettiä niitä.

Että jos joku kaipaa takavuosien Novitaa/Rondoa, Lammya tai Gjestalia ja muita vanhoja norjalaisia lankoja, niin nyt on hyvä hetki singahtaa Riihimäelle. Valikoimaa oli niin paljon, että oli vaikea valita, pyörin vain ympyrää ja ihmettelin. Erityisen runsaasti oli Novitan pussilankoja tehtaanmyymälästä, 7veljestä oli tosi paljon. Mutta sekaan mahtui paljon muutakin, italialaisia (bongasin ainakin mukavan oloista viskoosi-muovisekoitetta, jonka sitten UNOHDIN ostaa). Kamenaakin oli.

Noinko minunkin jäämistöni sitten myydään?

Tunnisteet:

lauantaina, elokuuta 04, 2007

Kuinka kadottaa inspiraatio kolmessa tunnissa

Luomisprosessissa on 10% inspiraatiota ja 90% perspiraatiota. Tänään hukkasin inspiraation, ja senhän tietää, mitä siitä seuraa...


Aamulla totesin, että onpas kiva ilma. Lapset viihtyvät pihalla, kun on kuivaa ja lämmintä, ja Muropakettikin tuntui aamusella viihtyvän oikein hyvin. Ajattelin, että onkin hyvä päivä ommella pari PUL-taskua, kun niitä tuntuu olevan aina liian vähän (mies suostuu niitä käyttämään, joten yritän katsoa, että niitä on aina käyttökelpoisina).

En sitten löytänyt kaavaa mistään. Olen muokannut eri kaavoista Muropaketille hyvin istuvan mukavan mallisen vaipan, joka on helppo ommella ja käyttää. Enkä todellakaanmuista, että mikä alkuperäisistä kaavoista olisi lähinnä sitä, kun en edes muista, että minkäkokoista kaavaa olen käyttänyt pohjana...

Kahden ja puolen tunnin etsimisen jälkeen luovutin ja piirsin vanhaa vaippa venyttämällä uuden kaavan. Ja etsin toiset kankaat, kun en halunnut käyttää noita brPULeja testivaippaan. Kaivoin siis esiin vanhaa printiPULia, joka on tönkköä pesemättömänä ja vielä kakkoslaatua, joten se joko pitää tai ei pidä, riippuen siitä, onko leikkuukohdassa sattunut olemaan hyvä vai huono kohta.

Siinä vaiheessa aikaa oli kulunut kolme tuntia ja inspiraatio oli muuttunut 100% perspiraatioksi.

Olipa lämmin päivä.

No, nyt on vaippa ommeltu ja koekäytössä. Liian iso, lisäksi laitoin PULin alle varmuuden vuoksi kosteussuluksi kerroksen fleeseä, joten kuori on paksukin. No, tuolla kaavalla saisi hyviä yövaippoja...

Tunnisteet:

perjantaina, elokuuta 03, 2007

Kissa ja ilves

Pellon toisella laidalla kissarontti toipuu vammoistaan, ruoka maistuu jo ja piahlle olisi hirveä hinku. Oli päässyt helpolla, kun ei ilves ollut ehtinyt kuin tassulla huitaista. Hampaanjälkiä ei löytynyt. Eli kissalla on tukevat tikit kyljessä ja toinen jalka desinfioituna (ja parturoituna), jalastakin löytyi pieniä jälkiä. Mitään oleellista ei ollut mennyt rikki, jänteet kunnossa ja sisäelimet ehjinä. Ylpeys sai kovan kolauksen, ja ehkä rontti tosiaan pysyttelisi nyt lähempänä oman tontin rajoja.

Täkäläiset ilveksen aika harvakseltaan käyvät kissojen kimppuun, navettakissatkin tappelevat vain keskenään. Ovat niin arkoja, ettei niitä kylällä näy. Oletettavasti tuo ilves on ollut jotenkin toistaitoinen, ehkä sairas tai nuori/vanha, kun on kissaa yrittänyt. Onhan noita ilveksiä täällä, ja koirakin pelkää niitä (onpa sellainen meidän koiraakin viime talvena jahdannut, appiukon kanssa olivat lenkillä ja vaikka koira oli appiukon vieressä narussa, niin silti oli ilves juossut perässä ja koira paniikissa yrittänyt kiivetä appiukon syliin... ja koira on sellainen kevyen luokan sumopainija, painoa noin 40kg ja korkeuttakin ihan tarpeeksi eli liki samankokoinen kuin se ilves).

Minä pelkäsin pienenä aivan hysteerisesti kettuja. Sikäli ikävä juttu, koska niitä näkyi säännöllisesti koulumatkani varrella, kun ekaluokkalaisena talsin yksin pimeässä kouluun. Kumma, etten pelännyt karhuja, vaikka niitäkin oli. Ehkä kun en koskaan itse nähnyt, niin ei tuntunut todelliselta uhalta?

Tunnisteet: ,

torstaina, elokuuta 02, 2007

Veljekset kuin ilvekset

Tammikuun lopulla mies näki ilveksen jälkiä. Nyt niitä jälkiä näkyy pellon toisella laidalla kissan kyljessä. Oli onneksi päässyt livahtamaan isomman kissapedon kynsistä, osa nahkaa oli jäänyt sille tielle... Kissalla on siis revitty kyljestä reilu pala nahkaa ja vieressä on viiltojäljet (koko sopii isohkoon ilvekseen, eli kettu on kokonaan poissuljettu ja suden jäljiltä tuskin kissa olisi päässyt karkuun).

Eläinlääkäri tikkasi ja tuikkasi vielä antibioottia nahan alle, kyllä se siitä, kaksi viikkoa sisätiloissa. Joo. Mitenhän pitää kaksi viikkoa sisätiloissa kissaa, joka ei suostu mitään tarpeitaan tekemään hiekkalaatikkoon (paitsi nyt kun on tarpeeksi kipeä)? Viikko onnistuu kyllä, täytyy vain toivoa, että haava on jo kasvanut umpeen siinä ajassa. Jospa nyt kollinrontti (entinen sellainen, killuttimet on napsaistu pois) pysyttelisi lähempänä omaa tonttia...

**********************************************
Kaikkea sitä sattuu ja tapahtuukin.

Miehellä on selkä aivan jumissa, könöttää menemään kuin entinen opettajani. Eilinen sauna ja uinti vähän helpottivat, mutta tästä päivästähän ei koskaan tiedä.
Lapset ovat täysin rinnoin käyttäneet tilannetta hyväksi.

Tiedättekö, miltä näyttää olohuone, joka on kuorrutettu porontaljasta revityillä karvoilla ja laitettu sen jälkeen tuuletin päälle?

Minä en halua tietää.

Tunnisteet: , ,